Volvo Cars і Geely відмовились від злиття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volvo Cars і Geely відмовились від злиття

Фондовий ринок
743
Volvo Cars і Geely Auto відмовилися від планів зі злиття.
Як повідомляє FT, натомість компанії поєднають розробку технологій і програмного забезпечення для електромобілів, щоб збільшити економію.
Плани про злиття, про які було оголошено рік тому, були заморожені після того, як гонконзька публічна компанія Geely Auto націлилася на лістинг в Шанхаї.
Дві компанії, що належать холдингу Geely, заявили, що вони об’єднають кілька функцій, залишаючись при цьому окремими. Комбіновані операції будуть включати розробку програмного забезпечення та державні закупівлі.
За словами гендиректора Volvo Хакана Самуельсона, повне злиття сповільнить бізнес, оскільки компанії наразі конкурують за розробку електромобілів і систем автономного водіння.
«Ми дійсно хочемо уникнути втрати динаміки», — наголосив він.
Голова Geely Лі Шуфу заявив, що «більш глибокі партнерські відносини при збереженні незалежності дають значні переваги».
Відповідно до угоди, Volvo і Geely спільно розроблять наступні архітектури електромобілів, які можуть використовуватися іншими брендами сімейства Geely, включаючи британський Lotus, малайзійський Proton і Lynk & Co.
Кожна компанія буде лідирувати у своїй галузі технічних знань, при цьому Volvo зосередиться на електрифікації автомобілів більшого розміру і преміум-класу, а Geely буде займатися виробництвом двигунів внутрішнього згоряння і розробляти гібриди.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас