США думають над створенням електронного долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США думають над створенням електронного долара

Світ
1100
ФРС США розглядає можливість створення електронного долара. При цьому система шукає шлях, який дозволить створити валюту без негативних наслідків для банківської системи.
Про це заявив глава Федеральної резервної системи США Джером Пауелл під час свого виступу в банківському комітеті сенату.
«Ми дуже уважно вивчаємо питання того, чи вводити електронний долар. Це питання, яке розглядають світові центробанки… Є значні технічні та регулятивні питання в зв’язку з тим, як це робити», – зазначив він.
Пауелл підкреслив, що ФРС планує вирішувати технічні питання, які пов’язані з цією проблемою, а також широко консультуватися з громадськістю про те, чи доцільно взагалі вводити долар у вигляді електронної валюти. За словами Пауелла, долар є світовою резервною валютою, тому США несуть відповідальність за те, щоб зробити все правильно. Він підкреслив, що в цьому питанні не обов’язково бути першими, головне – не допустити помилок.
Він зазначив, що при створенні електронного долара необхідно уникнути створення чогось, що зможе дестабілізувати ситуацію або спровокувати відтік грошей з банків.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас