Міжбанк: спекулянти продовжать спроби підвищити курс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: спекулянти продовжать спроби підвищити курс

Валюта
432
У середу два основні чинники «рухатимуть» валютний ринок України:
1. Розрахунки по аукціону Мінфіну з розміщення ОВДП від 23 лютого і погашення попередніх випусків облігацій на 10,56 млрд гривень. Чиновники продали ОВДП саме в гривні на 7,11 млрд гривень, повернути їм сьогодні потрібно 10,56 млрд гривень плюс відсотки за іншими випусками. У підсумку, сальдо для бюджету саме в гривні – від’ємне. Вихід на ринок додаткової ліквідності в сумі не менше 3,45 млрд гривень — погана новина для нацвалюти. Від того, що будуть робити з нею інвестори: купувати валюту, нові облігації на первинному і вторинному ринках чи витратять на інші цілі – багато в чому залежатиме подальша поведінка курсу на міжбанку;
2. Наближення кінця місяця і період відшкодування ПДВ експортерам. Звітна дата вже не за горами і бізнес активізує свої операції по забезпеченню своїх зобов’язань у гривні і у валюті на 1-е число. З одного боку — це збільшить обсяги торгів і ми прогнозуємо їх обсяги до $ 200 млн при укладенні до 550−600 угод, а з іншого — на тлі зростання котирувань останніх днів посилить і тиск на гривню за рахунок активізації покупців валюти. При цьому, експортери поступово почали отримувати основні суми відшкодувань ПДВ і це не стимулює продажі ними валютної виручки.
Як і всі попередні дні цього тижня — НБУ постарається на ринок не виходити і інтервенцій не проводити. Лише при різких коливаннях курсу долара протягом сесії в межах від 15 копійок і більше — регулятор вийде на міжбанк. А спекулянти продовжать спроби «наздогнати» курс до 28 гривень і вище з мовчазного схвалення великих гравців, які почали ставити зараз на подорожчання долара і періодично навіть в цьому підіграють любителям погойдати курс.
Котирування міжбанку, за нашими прогнозами, в середу 24 лютого будуть у межах: долар — коридор 27,85−28,10 грн, євро — коридор 33,80−34,15 грн.
Курс долара на Міжбанку — графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США — 27,94 / 27,96
євро — 33,98 / 34,01
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас