IATA готова запустити паспорти вакцинації для туристів «протягом кількох тижнів» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IATA готова запустити паспорти вакцинації для туристів «протягом кількох тижнів»

Світ
1067
Цифрові паспорти з інформацією про вакцинацію від COVID-19 для мандрівників, над якими працює Міжнародна асоціація повітряного транспорту (ІАТА), можуть бути запущені «протягом кількох тижнів».
Про це пише The Telegraph з посиланням на дані, надані IATA.
Йдеться про програму з верифікованою та захищеною інформацією про вакцинацію мандрівника від COVID-19 або про нещодавнє тестування.
«Ключове питання тут — довіра. Пасажири повинні бути впевнені, що зроблені ними тести коректні і дозволять їм в’їхати в країну. А урядам потрібно бути впевненими в тому, що тести, надані пасажирами, коректні і відповідають їхнім власним вимогам», — зазначає директор з аеропортів і зовнішніх зв’язків IATA в Азіатсько-тихоокеанському регіоні Вінуп Гоел.
У грудні 2020 року Singapore Airlines стала першою авіакомпанією, що тестує систему, яку розробляє IATA. До програми готові приєднатися й інші авіакомпанії, серед яких Etihad, Emirates, Qatar Airways, Air New Zealand. За словами Гоела, система буде запущена вже в березні, передає kommersant.
Створенням паспортів вакцинації займається не тільки IATA. У січні кілька технологічних і медичних компаній, включаючи Microsoft, Salesforce і Oracle, запустили ініціативу з розробки такої технології, розробляються і місцеві системи такого роду, наприклад, в Данії або Лос-Анджелесі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас