Для підвищення прожиткового мінімуму до фактичного рівня потрібно ще 250 мільярдів — Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для підвищення прожиткового мінімуму до фактичного рівня потрібно ще 250 мільярдів — Мінфін

Казна та Політика
2153
Підвищення прожиткового мінімуму, визначеного законом про Держбюджет на 2021 рік, до фактичного рівня на цьому етапі може коштувати бюджету близько 250 млрд гривень.
Про це під час дискусії «Прожитковий мінімум в Україні: що з ним не так і як це виправити» сказав заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.
«Якщо говорити про урядовий законопроект, там є норма, що ми як держава — повинні рухатися до фактичного розміру прожиткового мінімуму. На даному етапі це може коштувати бюджету близько 250 млрд гривень», — сказав Єрмоличев.
Раніше Мінсоцполітики внесло ряд законопроектів, спрямованих на виконання указу Президента Володимира Зеленського та програми діяльності уряду по впровадженню в Україні нової методології обчислення прожиткового мінімуму.
Уряд пропонує, щоб прожитковий мінімум визначався і застосовувався виключно для визначення основних соціальних гарантій, які є для особи основним джерелом доходів: мінімальна заробітна плата, мінімальна пенсія за віком, державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям тощо. Також пропонується ввести нормативи для розрахунку соціальних виплат і зборів — так звані базові величини для соціальних виплат на дітей, соціальних виплат населенню, грошових платежів та стягнень, адміністративних зборів.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас