Майже 13 млн грн штрафу та 101 неоформлений працівник — результат перевірки Держпраці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже 13 млн грн штрафу та 101 неоформлений працівник — результат перевірки Держпраці

Кримінал
2011
Інспектори ГУ Держпраці у Харківській області виявили 101 працівника без належного оформлення трудових відносин, коли перевіряли суб’єкт господарювання, який надає допоміжні послуги в лісовому господарстві.
Встановлені особи виконували лісокультурні роботи: підготовка ґрунту, посів і садіння лісу, догляд за лісовими культурами, робота в лісорозсадниках; лісозахисні і протипожежні роботи – боротьба з шкідниками і хворобами лісу, прокладання мінералізованих смуг, чергування на пожежних вишках, також роботи, пов’язані з підвищеним ризиком для здоров’я, роботи, передбачені Довідником кваліфікаційних характеристик професій працівників тощо.
Відповідальність за порушення. За результатами державного контролю було винесено постанову про накладення штрафу на суб’єкта господарювання у розмірі 12,6 млн гривень.
Суб’єкт господарювання звернувся до суду про скасування результатів заходу контролю, свою правову позицію аргументував тим, що між ним та встановленими особами було укладено цивільно-правові договори. Суд підтримав правову позицію суб’єкта господарювання та визнав протиправною постанову про накладення штрафу.
Не погодившись з відповідним рішенням, Управління Держпраці в апеляційному порядку оскаржило рішення та довело правомірність постанови про накладення штрафу на суб’єкта господарювання. Другим апеляційним адміністративним судом скасовано рішення Харківського окружного адміністративного суду.
Таким чином, суб’єкту господарювання доведеться сплатити штраф у сумі майже 13 млн гривень.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас