У Запоріжжі діяв шахрайський call-центр, який «маскувався» під службу безпеки банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Запоріжжі діяв шахрайський call-центр, який «маскувався» під службу безпеки банків

Кримінал
450
У Запоріжжі діяв шахрайський call-центр, співробітники якого від імені служби безпеки банків випитували у громадян їхні реквізити та надалі крали гроші. Вони незаконно заволоділи двома мільйонами гривень, частину з них зловмисники переводили у Bitcoin.
Про це інформує пресслужба МВС.
Слідство встановило, що організувала роботу центру 28-річна мешканка Запоріжжя. Допомагали їй троє місцевих мешканців, кожен із них мав свої обов’язки: підбір, інструктаж та контроль персоналу, звіт організаторці про отриману суму від оборудок, нагляд за діяльністю програмного забезпечення.
Загалом було близько 100 співробітників. У розмові з потерпілими шахраї дізнавалися персональні дані осіб – про банківські картки та рахунки, реквізити та CVV-код.
Для того, щоб випитати всю потрібну інформацію, зловмисники використовували психологічні методи впливу та діяли за заздалегідь прописаній інструкції. Також користувалися програмою підміни телефонного номера, аби замаскувати свою діяльність. Клієнтські бази вони скуповували у DarkNet.
У Запоріжжі діяв шахрайський call-центр, який «маскувався» під службу безпеки банків
Отримані гроші злодії переводили на електронні гаманці, на картки власні або підконтрольних осіб, які надалі виводили через конвертаційний центр. Також частину грошей вони конвертували у біткоїни.
Щомісяця організаторка отримувала до двох мільйонів гривень, які вона розподіляла між всіма учасниками. Під час обшуків силовики КОРД вилучили комп’ютери, мобільні телефони, зброю та гроші.
У Запоріжжі діяв шахрайський call-центр, який «маскувався» під службу безпеки банків
Організаторці та двом учасникам злочинної групи було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. За скоєне зловмисникам може загрожувати до восьми років ув’язнення.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас