ДФС ліквідувала конвертцентр з оборотом у понад 580 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС ліквідувала конвертцентр з оборотом у понад 580 мільйонів

Кримінал
317
Співробітники Державної фіскальної служби ліквідували конвертцентр. Загальний обсяг незаконно проконвертованих ним грошових коштів складає понад 580 млн гривень, ймовірні втрати бюджету — близько 100 млн гривень.
Про це повідомляється на сайті ДФС.
Під час слідства правоохоронці встановили, що група осіб створила, так званий, центр мінімізації платежів до бюджету, який надавав послуги підприємствам реального сектору економіки. Під час злочинної діяльності незаконно формувався штучний податковий кредит з ПДВ, завищувались витрати, безготівкові грошові кошти переводились у готівку, мінімізувались сплати митних платежів.
Фактично, впродовж двох років зловмисники через підконтрольні їм підприємства-імпортери та підприємства з ознаками фіктивності надавали послуги з ухилення від сплати митних платежів при ввезенні на митну територію України транспортних засобів, шляхом заниження їх митної вартості, конвертації грошових коштів із безготівкової форми у готівкову при оформленні договорів купівлі-продажу імпортованих автомобілів, документального прикриття безтоварних операцій та незаконного формування податкового кредиту з ПДВ підприємствам реального сектору економіки.
Під час проведення обшуків правоохоронці виявили ноутбуки та системні блоки, флеш-накопичувачі інформації, мобільні телефони та бухгалтерські документи і чорнові записи, що підтверджують злочинну діяльність СГД з ознаками фіктивності. Також було виявлено 3 кліше з підписами, 270 транзитних номерних знаків та печатки і штампи підприємств-нерезидентів та підприємств з ознаками фіктивності. Наразі всі вилучені речі долучені до матеріалів кримінального провадження у якості речових доказів.
Правоохоронці вживають заходи для встановлення інших осіб, причетних до незаконної діяльності, з метою притягнення їх до кримінальної відповідальності та відшкодування завданих державі збитків.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас