Шмигаль назвав два шляхи отримання Україною вакцини від коронавірусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль назвав два шляхи отримання Україною вакцини від коронавірусу

Казна та Політика
461
Україна отримуватиме вакцини від коронавірусу двома шляхами: через механізм глобального доступу COVAX і шляхом прямих закупівель.
Про це прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив під час Години запитань до уряду у Верховній Раді України.
«Ми все ще розраховуємо на перші партії (вакцин — ред.) в лютому. Вакцини від COVID-19 Україна отримуватиме двома шляхами: через глобальну ініціативу COVAX, в рамках якої Україна може безоплатно або за заниженою ціною отримати від 8 до 16 млн доз — фактично, для 8 млн осіб», — зазначив міністр.
Він заявив, що, згідно з інформацією ЮНІСЕФ і посадових осіб ЄС, на початку березня в Україну надійдуть перші партії вакцини BioNTech/Pfizer в кількості 117 тисяч доз.
Також очікується, що в першому півріччі 2021 року Україна отримає від 2,2 до 3,7 млн доз від компанії AstraZeneca/Oxford.
«Другий шлях отримання вакцини — через прямі закупівлі у компаній-виробників за рахунок коштів держбюджету, міжнародних донорів, кредитних коштів та програми Світового банку та ЄБРР. Інші джерела також розглядаються», — розповів Шмигаль.
Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляв, що 117 000 доз вакцини Pfizer будуть доставлені в Україну в кінці лютого.
«Що стосується AstraZeneca, перших цих 500 тисяч доз, які повинні прибути, я думаю до кінця тижня вони повинні бути в Україні», — додав він.
На цьому тижні компанія Pfizer подала документи на реєстрацію своєї вакцини від COVID в Україні. Без схвалення українських регулювальних органів неможливе застосування цього препарату в рамках вакцинації.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас