У Кабміні розповіли, як в Україні розв'язати проблему з відходами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні розповіли, як в Україні розв'язати проблему з відходами

Казна та Політика
745
Заступник міністра охорони навколишнього середовища і природних ресурсів Руслан Стрілець розповів, що необхідно для розв’язання проблеми з відходами в Україні. Для цього необхідно оновити законодавство.
Про це він сказав під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Платіжка».
Заступник міністра зазначив, що понад 20 років галузь працює за правилами, встановленими ще в 1998 році законом «Про відходи». За цей час змінилися не лише технології збору, переробки та захоронення відходів, а й їх склад.
«Вартість реалізації сміттєпереробних проектів сягає кількох мільйонів євро, а термін окупності – не менше 10 років. Однак поки що відсутні гарантії стабільних умов роботи для інвесторів. Ситуація повинна змінитися з прийняттям законопроекту № 2207−1д „Про управління відходами“, який вже схвалений Верховною Радою в першому читанні і готується до другого», — сказав заступник глави Мінприроди.
За його словами, сьогодні зустрічаються випадки, коли відходи не доїжджають до полігону і викидаються в інших місцях. Або кількість відходів, що потрапляє на полігон, відрізняється від зібраного перевізником у населення. В результаті полігон недоотримує кошти на забезпечення технологічних процесів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас