Петрашко пояснив, які види продукції охопить «промисловий безвіз» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Петрашко пояснив, які види продукції охопить «промисловий безвіз»

Казна та Політика
397
Наразі комплексний процес укладання «промислового безвізу» відбувається у трьох секторах промислової продукції, однак після визнання від ЄС ця практика пошириться на всі види промислової продукції.
Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко в ефірі телеканалу «Прямий», повідомляє пресслужба міністерства на сторінці у Facebook.
«Наразі комплексний процес укладання „Промислового безвізу“ відбувається за трьома секторами промислової продукції, а саме — низьковольтне електричне обладнання, електромагнітна сумісність обладнання та машини. Але одразу після успішного визнання від ЄС щодо перших трьох секторів, успішна практика буде розповсюджена на всі інші види промисловості», — каже Петрашко.
За його словами, до переговорів залученні до 10 органів центральної виконавчої влади, які координуються Мінекономіки. Це органи метрології, акредитації, Держспоживслужба з ринковим наглядом, Міндовкілля щодо екологічних питань та Міненергетики.
«Вже проведено 15 попередніх оціночних комісій. Наше завдання — щоб оціночна місія поїхала з розумінням, що в нас система правильно врегульована, що є обладнання та можливість оцінки, що наші органи відповідають системі оцінки ЄС», — прокоментував міністр.
Продукція, яка вироблена в Україні, якщо вона потрапляє на ринок ЄС, потребує повторної сертифікації, але з «промисловим безвізом» все відбуватиметься набагато простіше.
Українські виробники та експортери зможуть маркувати свою продукцію європейським знаком відповідності (СЕ) та вільно продавати її на ринку ЄС без додаткової сертифікації.
«„Промисловий безвіз“ — це надзвичайно амбітна ціль. Це процес, який міг розпочатися ще 15 років тому. Але нарешті він має дійсно потужні результати і прогнозовані перспективи», — підсумував він.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас