Telegram хоче залучити $1 мільярд в обхід біржі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Telegram хоче залучити $1 мільярд в обхід біржі

Фондовий ринок
338
Компанія Telegram Group Inc, що володіє месенджером Telegram, планує залучити $1 млрд від розміщення небіржових бондів серед обмеженого кола інвесторів з Росії, Європи, Азії та Близького Сходу.
Про це повідомляє Коммерсант.
Telegram буде сам вибирати інвесторів. Компанія вирішила залучити кошти через небіржові конвертовані облігації. Повідомляється, що деякі інвестори вже почали отримувати пропозиції, однак, як пише видання, американські інвестори не зможуть брати участь у торгах.
Облігації будуть випущені терміном на п’ять років. За попередніми даними, щорічно інвесторам буде виплачуватися купон в розмірі 7-8% від суми боргу.
У разі, якщо в найближчі п’ять років Telegram наважиться на IPO, власники бондів зможуть конвертувати борг в акції месенджера з дисконтом в 10% до ціни розміщення.
Як пише видання, розміщення облігацій Telegram проходить серед вузького кола інвесторів, а мінімальний чек становить $50 млн. Мінімальний чек може бути знижений до $10 млн.
Організатором розміщення виступає сам Telegram, агентами – банки брокери в Росії, Європі, Азії, на Близькому Сході. Як стверджує джерело видання, право вибирати інвесторів залишається за Telegram, а американці не зможуть брати участі в розміщенні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас