У МВС розповіли про актуальні номерні знаки в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВС розповіли про актуальні номерні знаки в Україні

Особисті фінанси
7859
В головному Сервісному центрі МВС розповіли про номерні знакі, які видаються при реєстрації або перереєстрації транспортних засобів.
«Перші цифрові паспорти, країна в кишені – інновації не дозволяють сервісним центрам МВС лишатися поза прогресом. Нашою візитівкою на дорогах є номерні знаки», — зазначили у МВС.
Автопоціновувачі обожнюють розпізнавальні таблички на бампері машини. Їх помітно, вони статусні, можуть розповісти дещо про власника. На дорогах побільшало машин з «дивними» номерними знаками. Тож у сервісному центрі вирішили нагадати водіям, які номери автівок зараз існують у країні:
  • звичайні номерні знаки в Україні виглядають так: 2 букви (регіон), 4 цифри (порядковий номер) й останні 2 букви (серія) на білому фоні.
  • нещодавно з’явилися номерні знаки для електромобілів – біла плашка з зеленими цифрами і латинськими літерами. Для електротаксі та електробусів — на темно-жовтому тлі;
У МВС розповіли про актуальні номерні знаки в Україні
  • також є платні чи індивідуальні номерні знаки. При цьому ІНЗ можуть містити в собі лише ті букви, які належать до української або латинської абеток, кількість символів має бути не меншою 3 і не перевищувати 8. Заборонено імітувати державні номерні знаки та використовувати нецензурні слова. Замовити такі можна тут;
  • відомчі номерні знаки. Вони складаються з 2 перших літер, 3 цифр і визначених літер в кінці з емблемою — належність до тієї чи іншої структури. Сервісні центри МВС не реєструють такі автівки, але ви можете зустріти їх на дорогах.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас