Україна погодила з Великобританією імпорт риби — Держпродспоживслужба — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна погодила з Великобританією імпорт риби — Держпродспоживслужба

Казна та Політика
301
Держпродспоживслужба України і відповідний орган Великобританії узгодили форму міжнародного сертифіката для ввезення в Україну британської риби і рибної продукції, повідомила служба на сайті.
«Департамент навколишнього середовища, продовольства і сільських справ Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії (DEFRA) узгодив сертифікат для ввезення рибних продуктів в Україну», — прокоментувала Держпродспоживслужба відкриття українського ринку для британської продукції.
Глава Держпродспоживслужби Владислава Магалецька додала, що опрацьовуються сертифікати для експорту української продукції до Великобританії, оскільки ці міжнародні угоди є двосторонніми.
За її словами, Держпродспоживслужба працює над врегулюванням інших торгових питань з Великобританією, оскільки через вихід цієї країни з Євросоюзу багато угод і сертифікатів потребують перегляду та погодження.
Як повідомлялося, Україна підписала Угоду про ЗВТ з Великобританією в 2020 році. Документ передбачає доступ на британський ринок 98% української продукції, а з 2023 року лібералізує торгівлю ще 2%. При цьому залишається без змін кількість квотованих товарів, хоча щодо деяких продуктів їх обсяг розширено.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас