Ціна на платину вперше за шість років перевалила за $1300 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна на платину вперше за шість років перевалила за $1300

Банківські метали
379
Ціна на платину перевищила поріг у $1300 за тройську унцію вперше за більш ніж шість років. Як повідомляє Bloomberg, цьому посприяли очікування, що відновлення промислового попиту і більш суворі правила щодо викидів вуглецю вплинуть на пропозицію металу. Водночас ціна на золото падає.
Стратег DailyFX Маргарет Янг переконана, що більш суворі екологічні правила, які вимагають від автовиробників використання більшої кількості платини в каталітичних нейтралізаторах, підтримують ціни. Ціна на платину в цьому році зросла на 21%, скоротивши її величезне відставання від металевого паладію, який демонстрував відмінні результати в попередні два роки.
«З листопада 2020 року платина демонструє значно кращі результати, ніж золото, оскільки надії і прогнози на відновлення світових продажів автомобілів покращують перспективи попиту на білий метал», – додала Янг.
За офіційними даними, після декількох років профіциту закриття копалень через COVID-19 в Південній Африці призвело до збільшення дефіциту платини до 400 000 тройських унцій у 2020 році. Експерти прогнозують, що хоча в цьому році ринок може повернутися до профіциту, перебої у виробництві на ключовому заводі країни покращують найближчі перспективи для металу.
Спотова ціна на платину підскочила до $1306,22 за унцію, найвищого рівня з вересня 2014 року.
Платина входить до групи найбільших рідкісних металів земної кори. Метал використовується в автомобільній промисловості, медицині, ювелірній справі.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас