Чотири підприємства Укрспирту передали до ФДМУ для приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чотири підприємства Укрспирту передали до ФДМУ для приватизації

Фондовий ринок
239
До Фонду державного майна України на сьогодні передано на приватизацію 4 державних підприємства — учасники Державного концерну спиртової та лікеро-горілчаної промисловості (концерн «Укрспирт»).
Про проміжні результати приватизації активів концерну «Укрспирт» повідомила пресслужба Мінекономіки.
Йдеться про Бучацький мальтозний завод, Гайсинський та Тростянецький спиртові заводи та Вінницький лікеро-горілчаний завод.
Зазначається, що Фонд державного майна ухвалив рішення про приватизацію уже трьох державних підприємств — учасників концерну «Укрспирт». Нині триває процес передачі від Мінекономіки Фонду державного майна України функцій з управління такими спиртовими заводами як Барський, Ганнопільський та Уладівський.
За інформацією пресслужби міністерства, решта 27 державних підприємств — учасників концерну «Укрспирт» запропоновані міністерством для включення до переліку об’єктів, що підлягатимуть приватизації у 2021 році. Після прийняття Фондом держмайна відповідних рішень, функції з управління державними підприємствами будуть передані органам приватизації.
«Мінекономіки на регулярній основі проводить координаційні наради з учасниками процесу реформування спиртової галузі. Адже згідно з урядовим планом реформування галузі є чітка ціль: у 2021 році приватизацію по більшості підприємств — завершити», — заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас