Ілон Маск розкрив точну ємність батареї електричного тягача Tesla Semi — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ілон Маск розкрив точну ємність батареї електричного тягача Tesla Semi

Фондовий ринок
737
Засновник і глава Tesla Ілон Маск уточнив ємність батареї електричного тягача Tesla Semi – вона складе приблизно 500 кВт*год. Це істотно нижче від очікуваного значення – від 600 кВт*год до 1 МВт*год.
На презентації тягача Tesla Semi в 2017 році виробник заявляв випуск двох версій з запасом ходу 300 і 500 миль. Через рік Ілон Маск пообіцяв, що в серійній версії запас ходу буде досягати 600 миль. Відтоді компанія внесла ще кілька поліпшень в конструкцію тягача і самі акумулятори теж стали досконалішими. В одному з нещодавніх інтерв’ю глава Tesla заявив, що запас ходу серійного Tesla Semi складе 621 милю (1000 км). Водночас на офіційному сайті Tesla дані про запас ходу поки не були оновлені – там вказані колишні 300-500 миль.
«Ймовірно, знайдуться ті, хто захоче замовити блок на 500 кВт*год. Ми маємо версії Model S і X з блоками на 100 кВт*год і, ймовірно, також запропонуємо варіант Tesla Semi з акумулятором 500 кВт*год», – зазначив засновник Tesla Ілон Маск в нещодавньому випуску подкасту Джо Рогана, повідомляє Electrek.
Судячи з усього, блок на 500 кВт*год призначений 300-мильній версії тягача Tesla Semi, а версія з великим запасом ходу вийде пізніше.
Коментуючи заяву засновника Microsoft Білла Гейтса про нежиттєздатність акумуляторних електровантажівок, Ілон Маск заперечив, що немає ніякої проблеми зайвої ваги у зв’язку з встановленням блоку ємності 500 кВт*год. Він заявив, що маса акумулятора великої ролі не грає, особливо, якщо використовувати нову архітектуру, в якій батарейний блок є окремою частиною платформи. Нагадаємо, в майбутньому Tesla планує перейти на нові структурні блоки батарей з елементами 4680.
В рамках нещодавнього квартального звіту Tesla підтвердила, що перші поставки Semi заплановані на кінець 2021 року, а Ілон Маск підтвердив, що єдиним фактором, що стримує масовий випуск тягачів, є обмежені поставки акумуляторних батарей.
Не так давно новий прототип Tesla Semi зняли на фото при переїзді між заводами Tesla у Фрімонті і Gigafactory в Неваді.
Раніше Ілон Маск підтвердив, що тягачі Tesla Semi будуть випускатися на споруджуваному зараз американському заводі Gigafactory 5 в Техасі разом з гаряче очікуваними бронепікапами Cybertruck, кросоверами Model Y і седанами Model 3 для Східного узбережжя США. Також раніше траплялися повідомлення, що Tesla також планує налагодити складання Semi на Gigafactory 1 в Неваді.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас