Європарламент підтримав закон, який блокує повернення «ПриватБанку», — Шевченко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європарламент підтримав закон, який блокує повернення «ПриватБанку», — Шевченко

672
Національний банк України схвалює прийняту більшістю Європейського парламенту Доповідь щодо імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, написав у своєму Facebook голова НБУ Кирило Шевченко.
За його даними, в доповіді наголошується, що Україна досягла значного прогресу у виконанні зобов’язань в рамках Угоди про асоціацію та інтеграції з Європейським Союзом, в тому числі в банківській галузі.
«Європейський парламент схвалює прийнятий в травні 2020 закон про вдосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності. Цей закон посилив стійкість банківського сектору і унеможливив повернення „ПриватБанку“ попереднім власникам», — написав Шевченко.
Він запевнив, що НБУ докладе «всіх зусиль для захисту законності рішень про націоналізацію „ПриватБанку“, збереження фінансової стабільності».
Шевченко також нагадав, що НБУ передав на розгляд Верховної Ради узгоджений з експертами Міжнародного валютного фонду законопроект про вдосконалення корпоративного управління в банках.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас