«Укравтодор» впровадить систему для автоматизації пріоритизації ремонту і будівництва доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укравтодор» впровадить систему для автоматизації пріоритизації ремонту і будівництва доріг

Казна та Політика
604
Укравтодор отримав підтримку двох світових дорожніх асоціацій щодо обраного шляху управління дорожніми активами. У рамках реформи управління якістю в дорожній галузі Укравтодор запроваджує систему HMD-4. Це програмне забезпечення, яке 122 уряди світу використовують для пріоритизації ремонтів та будівництва доріг.
Про це повідомив в facebook Укравтодор.
Програма дозволить ефективно управляти дорожніми активами.
Що це значить. Світові практики управління дорожніми активами, пріоритизації ремонтів та моніторингу стану доріг будуть застосовані в Україні.
«Отримання ліцензії на використання HMD-4 дозволить Україні йти у ногу з іншими гравцями міжнародного дорожнього ринку — залучати інвестиції, та краще контролювати якість дорожніх робіт. Вперше система HDM-4 почала використовуватися в Україні ще 7 років тому — для проєктів ЄІБ, ЄБРР та Світового банку.
Як це працювало раніше? У 2020 році Укравтодор вже зробив перший крок до вдосконалення системи пріоритизації ремонтів — шляхом використання Методології пріоритизації ремонтів, розробленої ДП «ДерждорНДІ». Методологія враховує стан дороги, інтенсивність трафіку та соціально-економічний ефект, який отримає держава та регіон у результаті ремонту чи будівництва.
Окрім цього, з 2005 року існує Система управління станом покриттів (СУСП), розроблена ДП «Укрдіпродор». СУСП була розроблена на основі HMD-3, попередньої версії програми. На жаль, тривалий час система не наповнювалася даними і є застарілою як за набором даних, так і з точки зору програмного продукту.
Як система буде імплементуватися? Робоча група з Управління якістю у дорожній галузі при Укравтодорі наразі опрацьовує технічні завдання та нормативно-правові акти, які дозволять запровадити використання на всіх рівнях управління дорожнім проєктом.

Довідка Finance.ua:

  • У 2020 році «Укравтодор» відремонтував і побудував рекордну для України кількість доріг. За даними Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор), у 2020 році було побудовано і реконструйовано 4056 км доріг державного значення.

Купити ОСЦПВ за кращою ціною

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас