НБУ заявив, що не уповноважений підписувати меморандум про добудову житла «Аркади» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ заявив, що не уповноважений підписувати меморандум про добудову житла «Аркади»

Фондовий ринок
447
Національний банк України (НБУ) не має правових підстав для укладення меморандуму з питання завершення будівництва житлових комплексів банку «Аркада», повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» в прес-службі відомства.
«Національний банк діє на підставі, і в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Позаяк А Т АКБ «Аркада“перебуває в стадії ліквідації, то у Національного банку, виходячи з вимог ст. 3 закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» та ст. 76 закону України «Про банки і банківську діяльність», відсутні правові підстави для укладення такого меморандуму», — пояснюється в повідомленні.
Раніше мер Києва Віталій Кличко повідомляв про підготовку проекту меморандуму і надання його для підписання зацікавленим сторонам, зокрема, НБУ і Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО).
Як повідомлялося з посиланням на заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, меморандум з питання завершення будівництва житлових комплексів банку «Аркада» планувалося підписати 5 лютого.
Тим часом в ДТЕК «Київські електромережі» заявили, що не бачать можливості взяти на себе зобов’язання з будівництва підстанції та повітряної лінії для приєднання до мереж ЖК «Патріотика на озерах» в рамках меморандуму, оскільки проект будівництва передбачався за рахунок замовника приєднання і не включався в інвестпрограму компанії і план розвитку мереж на 2021−2025 роки.
Як повідомлялося, завершити будівництво житлових комплексів «Еврика», «Патріотика» і «Патріотика на озерах» Фонду фінансування будівництва під керуванням неплатоспроможного банку «Аркада» має намір будівельна компанія Stolitsa Group (Київ).

Довідка Finance.ua:

  • НБУ 25 серпня 2020 року відніс банк «Аркада» до категорії неплатоспроможних у зв’язку зі зменшенням нормативів капіталу менше ніж до однієї третини мінімального встановленого рівня (в зв’язку з втратою основного активу — будівлі головного офісу та відповідної земельної ділянки), а 24 вересня прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку.
  • ФГВФО 25 вересня розпочав ліквідацію банку «Аркада». Згідно з оцінками Фонду, ліквідація триватиме до 24 вересня 2023 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас