Суд знову арештував акції та рахунки Промінвестбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд знову арештував акції та рахунки Промінвестбанку

Фондовий ринок
276
Господарський суд Києва 4 лютого знову наклав арешт на 99,77% акцій, майно та рахунки Промінвестбанку за позовом компанії Коломойського.
Госпсуд арештував 99,77% акцій Промінвестбанку, все рухоме й нерухоме майно банку, а також його майнові права, цінні папери та кошти на рахунках в інших банках (в межах суми стягнення $169,8 млн) в рамках забезпечення позову в справі №910/4164/20.
Суд також заборонив Промінвестбанку проводити ліквідацію чи реорганізацію юрособи, а також здійснювати будь-які дії, направлені на зміну органів управління банком.
Відповідне рішення схвалене на вимогу ТОВ «Крим дівелопмент», яка пов’язана з Ігорем Коломойським і його партнерами. Це одна з компаній, яка на підставі рішення Гаагського суду стягує з Росії компенсацію за нерухомість, відібрану у них у Криму після його анексії РФ.
27 січня Верховний Суд задовольнив касацію Промінвестбанку та зняв арешт з його акцій, майна та рахунків, скасувавши попередні постанови Госпсуду Києва від 10 березня 2020 року та Північного апеляційного госпсуду від 1 вересня 2020 року.
У березні 2020 року 99,77% Промінвестбанку продали за 268,7 млн грн на біржі ПФТС. Переможцем аукціону стала компанія «Фортіфай», серед власників якої восени з’явилися люди Коломойського.
Після цього НБУ попередив, що через продаж Промінвестбанку з аукціону без погодження з регулятором (зміна власника) може визнати банк неплатоспроможним.
Пізніше бізнесмен і банкір Сергій Тігіпко вирішив купити «Фортіфай». У жовтні він подав документи на погодження цієї покупки до Нацбанку.
5 лютого НБУ відмовив Тігіпку в погодженні опосередкованого придбання 99,77% акцій Промінвестбанку.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас