Як не стати жертвою шахраїв в інтернеті (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як не стати жертвою шахраїв в інтернеті (інфографіка)

Особисті фінанси
847
Нині завдяки системі online можна реалізувати базові потреби: придбати продукти харчування, ліки, одяг, побутові товари, оплатити комунальні платежі, замовити їжу із закладів громадського харчування, знайти та орендувати приміщення тощо. Водночас, така online-активність призвела до зростання шахрайства в інтернеті.
Про це пише Мін’юст.
Варто під час здійснення операцій в інтернеті дотримуватись таких правил:

Якщо ж ви таки стали жертвою інтернет-шахраїв — необхідно звернутись до найближчого відділу поліції або зателефонувати 102.
Зберіть інформацію, що підтверджує факти вчинення щодо вас шахрайських дій: чеки про оплату, квитанції з банку про проведення грошових операцій, роздруківки оголошень, посилання на сайт тощо.
  • Зверніться до адміністратора сайту з метою блокування сторінки шахрая, а також зателефонуйте в банк, через який було здійснено платіжні операції, повідомте, що переказ здійснено на картку шахрая.
  • Після притягнення винної особи до кримінальної відповідальності, ви можете звернутись до суду з вимогою відшкодування матеріальної та моральної шкоди.
Дієвим способом захисту у разі, якщо ви перерахували кошти шахраям в інтернеті, може бути звернення до суду з позовом про повернення безпідставно набутих коштів до власника банківського рахунку, на який здійснено зарахування коштів.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас