Віцепрем’єрка розповіла про транш МВФ і загрозу втрати безвізу з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віцепрем’єрка розповіла про транш МВФ і загрозу втрати безвізу з ЄС

Казна та Політика
14032
Однією з умов отримання другого траншу від МВФ, як і взагалі будь-якої дискусії стосовно отримання макрофінансової допомоги Україною, є продовження співпраці з Фондом.
Про це в інтерв’ю ТСН розповіла віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.
За її словами, скандальне рішення Конституційного Суду поставило під загрозу отримання першого траншу від МВФ – «макрофінансова допомога була на дуже тоненькій ниточці».
Стефанішина запевняє, що переговори щодо другого траншу мають «досить гарну динаміку».
«Тому що в порядку денному парламенту цього тижня стоять зміни до закону про державну службу щодо відміни так званих коронавірусних конкурсів (призначення держслужбовців в обхід конкурсної процедури. – Ред.) та деяких інших процедур. Парламент вже проголосував про Службу фінансових розслідувань. Це одне з ключових рішень. Та, звичайно, залишається блок, який стосується антикорупції. Тут ведеться робота. Ми очікуємо внесення додаткових змін щодо посилення кримінальної відповідальності за незаконне декларування. Напрацьовується рішення щодо судової реформи», – говорить віцепрем’єрка.
Також Стефанішина переконана, що рішення КСУ не вплине на безвіз з ЄС. Вона нагадала, що парламент відновив відповідальність за недостовірне декларування, а НАБУ функціонує повноцінно.
«Ми достатньо послідовно демонструємо свою відданість антикорупційній реформі. Я думаю, що вже зараз за такої динаміки це не може вплинути на безвіз», – вважає політикиня.
Коментуючи фразу Жозепа Борреля «ЄС – не банкомат», яку потім прибрали з його блогу напередодні саміту Україна-ЄС, Стефанішина зазначила, що у Європі більше так не говорять.
«Ця фраза, на диво, слугувала дуже гарним елементом зближення України і ЄС. Тому що під час саміту і Президент, і пан Боррель обговорили якраз цю інформацію, яка була вивішена на сайті Європейської служби зовнішньої дії. Скажімо так, все проговорили, поставили всі крапки над «і», і це навіть трошки зміцнило персональний контакт між лідерами», – розповіла віцепрем’єрка.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас