Зняття арешту з найбільшого активу банку "Аркада" призведе до втрати коштів кредиторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зняття арешту з найбільшого активу банку "Аркада" призведе до втрати коштів кредиторів

Казна та Політика
505
1 лютого 2021 року Печерський районний суд міста Києва ухвалив рішення, внаслідок якого може бути втрачений один із найцінніших активів банку «Аркада» – будівлю у центрі Києва площею у понад 14 тис. кв. м та земельну ділянку під ним площею понад пів гектара.
Про це повідомляє Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.
Вартість цього майна за оцінкою становить близько 60% активів банку, і у разі, якщо суди допустять його втрату, значна частина кредиторів банку «Аркада» не дочекається повернення своїх коштів.
Нагадаємо, що саме списання цього активу з балансу банку і призвело до зменшення капіталу нижче нормативного значення і, як наслідок, до його неплатоспроможності.
«Фонд ініціював судовий процес про визнання недійсними правочинів, спрямованих на виведення цього активу з банку, та скасування відповідних записів в реєстрі. Та головне, домігся накладення арешту на актив для забезпечення позову, щоб не допустити подальшого продажу та остаточної втрати будівлі. Аж раптом з’являється нове рішення суду, що скасовує арешт і повністю відповідає інтересам шахраїв. При цьому нове рішення ухвалив той самий Печерський районний суд м. Києва, який і наклав арешт», — повідомляють у Фонді.
Після того як Печерський районний суд м. Києва задовольнив заяву Фонду та наклав арешт на будівлю, її новий «власник» О. Нелін подав апеляційну скаргу до Київського апеляційного суду, а паралельно подав заяву про скасування арешту до Печерського районного суду міста Києва. І хоча заява до Печерського суду була розподілена на суддю, яка наклала арешт, уже через день вона зненацька перерозподіляється на іншого суддю того ж суду, який зрештою і скасовує арешт.
«Звертаємо увагу, що суд, який вжив заходи забезпечення позову, може їх скасувати самостійно лише в разі, якщо підстави для вжиття заходів позову відпали. В даному ж випадку суддя Печерського районного суду міста Києва, уявивши себе суддею суду апеляційної інстанції, переоцінює доводи іншої судді того ж суду», — пояснює ФГВФО.
Подальші дії ФГВФО. Фонд гарантування подасть скаргу на дії зазначеного судді і до Вищої ради правосуддя.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас