В Україні запустять іпотечне кредитування під 7% (строки) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні запустять іпотечне кредитування під 7% (строки)

Кредит&Депозит
4318
Проєкт зі зниження ставок по іпотечному кредитуванню до 7% річних буде запущений з 1 березня.
Про це під час зустрічі з бізнесом «EBA Global Outlook 2021: the Year of Big Questions» заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
«Вже починаючи з 1 березня, іпотека під 7% „Первинне житло“ буде доступна в Україні. Далі ми будемо це розвивати — і іпотеку, і фінансовий лізинг житла для соціальних категорій під 5% ми хочемо цього року запустити через Державну іпотечну установу», — сказав він.
При цьому прем’єр додав, що запуск іпотеки матиме ефект мультиплікатора для вітчизняної економіки.
Іпотечні кредити і пом’якшення монетарної політики. 24 червня 2020 року заступник голови НБУ Катерина Рожкова прогнозувала рекордно низькі ставки за кредитами до кінця року.
За даними НБУ, обсяги іпотечного кредитування в Україні за підсумками 9 місяців 2020 року зросли на 16%, до 2,3 млрд грн, через підвищення середнього розміру кредиту.
В Україні середні ставки за гривневими кредитами для компаній у третьому кварталі 2020 року скоротилися на 1 п.п. і склали 9,6% річних, а за кредитами фізособам — скоротилися на 1,9 п. п., до 30,9% річних.
Скористатися цією компенсацією зможуть як громадяни України, які бажають придбати квартиру, так і ті, хто хоче побудувати будинок самостійно. В іпотеку не можна буде купити житло, побудоване до 2015 року.

Довідка Finance.ua:

Раніше в Мінфіні розповіли кілька важливих моментів щодо доступних кредитів на житло. Хто зможе купити житло за доступною іпотекою? Програма буде доступна особам, які потребують поліпшення житлових умов:
  • мешканці гуртожитків або аварійних будинків;
  • внутрішньо переміщені особи;
  • науково-педагогічні та медичні працівники;
  • працівники бюджетної сфери;
  • молоді сім’ї.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас