Amazon почала тестувати електричні фургони для доставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon почала тестувати електричні фургони для доставки

Технології&Авто
329
Amazon оголосила про проведення тестування в Лос-Анджелесі електричних фургонів для кур’єрської доставки замовлень, які були розроблені спільно з Rivian Automotive.
Як стверджують в компанії, запас ходу цих електромобілів від однієї зарядки становить 150 миль (241 км).
Повідомляється, що автомобілі все ще перебувають на стадії випробувань, і цілком можливо, що їх дизайн і характеристики будуть змінені перед початком масового виробництва, запланованого Rivian на кінець 2021 року. Також очікується, що Rivian в кінці цього року однією з перших виведе на ринок повністю електричний пікап.
Amazon повідомила про плани провести в 2021 році тестування електрофургонів в 16 різних містах. У свою чергу, Rivian побудувала випробувальний парк автомобілів для Amazon у своїй штаб-квартирі в Плімуті (штат Мічиган).
У вересні 2019 року Amazon оголосила, що купить у Rivian 100 тис. електромобілів для доставки вантажів в рамках поставленого завдання щодо досягнення до 2040 року чистих нульових викидів від своєї діяльності за всіма операціями. Amazon заснувала фонд, через який проводить інвестування в Rivian в рамках цього зобов’язання.
Незважаючи на те, що Rivian все ще перебуває у приватній власності, компанія може стати серйозним конкурентом Tesla — з 2019 року в неї було інвестовано близько $8 млрд.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас