Найпопулярніші схеми страхового шахрайства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найпопулярніші схеми страхового шахрайства

Особисті фінанси
700
ФБР оцінює обсяги страхового шахрайства (не включаючи медстрахування) в США в $40 млрд на рік. У розрахунку на страхові платежі середньої сім’ї американців ця сума становить від 400 до 700 доларів на рік. Про це пише forinsurer.
Звіт Friss Insurance Fraud Report за 2020 рік засвідчив, що 10% і більше страхових претензій містять різні елементи шахрайства. А з початком пандемії кількість таких претензій зросла в два рази.
І поки світ намагався пристосуватися до пандемії, шахраї активно змінювали свої схеми і навіть додали родзинку COVID-19. Вони шукали способи, щоб використовувати занепокоєння людей і дати хибне відчуття надії.
Кілька схем, про які варто знати:
  • агенти-шахраї. Вони стверджують, що є ліцензованими страховими агентами і можуть імітувати основні страхові компанії, продаючи шахрайські страхові продукти, пов’язані з захистом від коронавірусу.
  • фішинг, спуфинг, спам. Це небажані електронні листи з метою крадіжки особистої інформації. Шахраї пропонують продукти, пов’язані з COVID – набори для домашнього тестування, ліки і страховки. Але краще не заповнювати жодних форм в електронному листі, в якому запитується особиста інформація, і не переходити за посиланнями в підозрілому листі.
  • робо-дзвінки. Це небажані телефонні дзвінки від шахраїв, які видають себе за страхових агентів або рекламують антиковідні продукти.
До речі, для захисту від таких ризиків у світі існує страхування від онлайн-шахрайства:
  • кіберстрахування – допоможе уникнути фінансових втрат в результаті кібератак, таких як програми-вимагачі і фішингові схеми;
  • страхування від крадіжки особистих даних – хоча цей вид страхування не покриє прямі грошові втрати від кібератак, але він відшкодує ті витрати, які знадобляться для відновлення даних, якщо раптом ви станете жертвою хакерів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас