НАБУ завершило слідство у справі екскерівника аеропорту «Бориспіль» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ завершило слідство у справі екскерівника аеропорту «Бориспіль»

Фондовий ринок
581
Національне антикорупційне бюро України завершило слідство у справі щодо колишнього керівника міжнародного аеропорту «Бориспіль», підозрюваного у зловживанні службовим становищем, що завдало збитків підприємству на 16,5 млн грн.
Як передає Укрінформ, про це в телеграмі повідомляє пресслужба САП.
«Прокурорами САП ухвалено рішення про завершення досудового розслідування у справі щодо колишнього керівника Державного підприємства „Міжнародний аеропорт „Бориспіль““ і начальника служби орендних відносин, підозрюваних у зловживанні службовим становищем, яке завдало понад 16,5 млн гривень збитків підприємству», — йдеться в повідомленні.
У рамках досудового розслідування детективи НАБУ встановили, що протягом 2014−2019 років службовці ДП на підставі укладених договорів попередньої оренди передавали приміщення суб’єктам підприємницької діяльності.
«Однак з’ясувалося, що зазначене вище майно належить Міністерству інфраструктури України, і право на передачу його в оренду має тільки Фонд державного майна України за відповідною конкурсною процедурою. Незважаючи на це, в порушення чинного законодавства, посадові особи неправомірно за заниженою вартістю передавали зазначені приміщення підприємцям, як наслідок держпідприємству завдано збитків на суму понад 16,5 млн гривень», — повідомили в САП.
Дії колишнього керівника держпідприємства і начальника служби кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу. Матеріали справи відкриті підозрюваним та їхнім захисникам. Після ознайомлення з матеріалами обвинувальний акт буде направлено до ВАКС для розгляду по суті.
7 вересня 2020 року колишньому директору аеропорту «Бориспіль», а нині президенту авіакомпанії МАУ Євгену Дихне оголосили підозру у зловживанні владою та службовим становищем.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас