Google уклав шестирічний контракт з Ford на надання послуг з хмарних обчислень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google уклав шестирічний контракт з Ford на надання послуг з хмарних обчислень

Фондовий ринок
315
Ford і Google укладають контракт на 6 років, за яким технологічний гігант буде відповідати за більшу частину зростаючих можливостей підключення до автомобілів. Google також надасть хмарні обчислення та інші технологічні послуги.
Партнерство, про яке було оголошено в понеділок, спрямоване на оптимізацію операцій Ford і прискорення поточного плану реструктуризації на суму 11 мільярдів доларів. Це знаменує собою серйозне зрушення для автовиробника, який в останні роки щорічно витрачав сотні мільйонів доларів на розробку і обслуговування таких систем.
Це також дасть Google нового великого покупця в технологіях хмарних обчислень. Amazon і Microsoft є прямими конкурентами Google в цій сфері. Компанія готова використовувати такі активи, як домінування в мобільних пристроях, для розвитку свого хмарного бізнесу. Угода не є ексклюзивною і дозволяє компаніям використовувати інші хмарні сервіси або наявні центри обробки даних Ford.
Відповідно до угоди, автомобілі Ford і Lincoln будуть оснащені Android, Google Assistant, Google Maps і Google Play, починаючи з 2023 року, а Google Cloud дозволить використовувати інші типи послуг. Наприклад, Google заявив, що Ford хоче використовувати хмару технологічного гіганта для створення системи відправки клієнтам повідомлень про можливості технічного обслуговування або обміну.
Компанії заявили, що Google також допоможе Ford використовувати штучний інтелект в таких сферах, як логістика ланцюжка поставок і виробництво.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас