МОЗ підвищив норми електромагнітного випромінювання в 10 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ підвищив норми електромагнітного випромінювання в 10 разів

Казна та Політика
979
Міністерство охорони здоров’я видало наказ про підвищення граничних норм електромагнітного випромінювання для радіотехнічного обладнання телекомунікаційних операторів, що дозволить прискорити процес розгортання в Україні високошвидкісного мобільного інтернету.
Про це повідомила прес-служба Міністерства цифрової трансформації на сайті відомства.
Зокрема, граничні норми електромагнітного випромінювання для діапазонів дуже високих, ультрависоких, надвисоких частот збільшено у 10 разів — до 100 мікроват на квадратний сантиметр з 10 мікроват на квадратний сантиметр.
Згідно з повідомленням, підвищені норми також дозволять: збільшити потужність і радіус дії існуючих мобільних станцій, поліпшити рівень сигналу на території, де вже є покриття, а також додати на існуючих локаціях нові діапазони, що підвищить якість зв’язку і дозволить застосовувати нові технології.
Заступник міністра цифрової трансформації Олександр Шелест повідомив, що прийняті норми все ще далекі від тих, що є в більшості країн Європи або Америки.
«Сподіваюся, що за три роки ми зможемо гармонізувати правила гри з розвиненими країнами», — цитує прес-служба його слова.
Прес-служба наголосила, що випромінювання базових станцій є безпечним для здоров’я.
Нагадаємо, у липні 2020 року Кабінет міністрів України підтримав розпорядження про дерегуляцію господарської діяльності та поліпшення бізнес-клімату, яким передбачено підвищення граничних норм електромагнітного випромінювання для радіотехнічного обладнання телекомунікаційних операторів.
У жовтні минулого року бізнес закликав Міністерство охорони здоров’я видати наказ про підвищення допустимого рівня електромагнітного випромінювання для радіо- та телекомунікаційного обладнання до 100 мкВт/кв.см для прискорення розгортання в Україні 3G і 4G-зв’язку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас