Суд арештував запланований ПриватБанком до продажу ТЦ "Приозерний" в Дніпрі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд арештував запланований ПриватБанком до продажу ТЦ "Приозерний" в Дніпрі

Фондовий ринок
559
Суд у Дніпрі за позовом компанії «Місія-1» наклав арешт на торговий центр «Приозерний», який державний ПриватБанк мав намір продати на аукціоні.
Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook член наглядової ради банку Роман Сульжик.
«Щойно прилетів черговий „подарунок“ з суду в Дніпрі: за позовом компанії з гучною назвою „Місія-1“ накладено арешт на торговий центр „Приозерний“, який ПриватБанк планував продати на аукціоні», — написав він.
Сульжик зазначив, що ситуація з «Приозерним» схожа на перешкоджання продажу готелю «Мир» в Києві, головної будівлі офісу ПриватБанку в Дніпрі «і багатьох інших об’єктів».
За його словами, вони були поставлені на баланс фінустанови його колишніми власниками (якими були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов) перед націоналізацією банку в 2016 році, і «тепер плавно залишають цей баланс за допомогою судів і підроблених документів».
«Я думаю, основна мета — створити кілька судових прецедентів і напасти на «Буковель». Та й взагалі, як продати комплекс або будь-який інший об’єкт нормальному інвестору, якщо в будь-який момент, як чорт з табакерки, може з’явитися щось на кшталт «Місія-2» з рішенням чи то Дніпровського, чи то Баришівського суду в руці?” — написав член наглядової ради держбанку.
Водночас він вказав, що прокуратура чомусь не бачить причин, щоб оголосити підозри екстоп-менеджерам банку, які через недбалість або навмисно оформили документи таким чином, щоб створити сприятливий грунт для подібних оскаржень.
«А у нас є серйозні підозри, що у опонентів є „машина часу“ з цими ж колишніми топами Привату в кабіні: деякі документи, які пред’являються в суді начебто від Привату 2016-го, були явно підписані зовсім недавно», — заявив Сульжик.
За його словами, в той час як США та інші іноземні юрисдикції накладають арешт на майно колишніх власників ПриватБанку по всьому світу, в Україні вони «показують, хто господар балу і хто замовляє музику».
«Але нічого, битва як за сам „Приват“, так і за його майно триває, і я не сумніваюся, що ті, хто хоче продовжувати грабувати країну, і ті, хто їм прислужує, відправляться на звалище історії. Бажано, зазнавши гідного покарання по дорозі», — переконаний Сульжик.
Відзначимо, що ТЦ «Приозерний» в Дніпрі площею 32,4 тисячі квадратних метрів і прилеглі 12 ділянок загальною площею 3,64 тисячі квадратних метрів ПриватБанк виставив у січні на аукціон зі стартовою ціною 518 млн грн.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас