АМКУ виграв апеляцію проти British American Tobacco про штраф на 80 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ виграв апеляцію проти British American Tobacco про штраф на 80 млн грн

Фондовий ринок
247
Північний апеляційний госпсуд 26 січня відхилив скаргу великої міжнародної тютюнової компанії «Брітіш Американ Тобакко Сейлз енд Маркетинг Україна» на рішення Антимонопольного комітету України (АМКУ) про штраф на 80 млн грн, повідомила її прес-служба.
У компанії поскаржилися, що суд не дослідив належним чином всі докази у справі, не дав належної правової оцінки фактам і нормам чинного законодавства.
«Такі рішення підривають будь-які плани інвестицій в економіку України та завдають необґрунтованої шкоди нашій репутації надійного корпоративного громадянина», — сказано в заяві.
Разом з тим агентству «Інтерфакс-Україна» компанія заявила, що подаватиме касацію.
«Ми розглядаємо можливість звернення до міжнародного арбітражу для захисту наших прав і законних інтересів як інвестора в рамках договору між урядом України і урядом Великобританії про сприяння та взаємний захист інвестицій», — зазначили в прес-службі.
У компанії нагадали, що накладений штраф вже сплачено.
«Наголошуємо, що сплата штрафу не означає визнання нами висновків Антимонопольного комітету і рішення судів двох інстанцій. Сплата штрафу здійснена виключно з метою уникнення нарахування пені», — вказала компанія в коментарі агентству.
Нагадаємо, в липні 2020-го група компаній «Імперіал Тобакко», куди входять «Імперіал Тобакко Юкрейн» і «Імперіал Тобакко Продакшн Україна», оплатила 460 млн грн штрафів, які АМКУ наклав в жовтні 2019 року в рамках справи про змову між монопольним дистриб’ютором сигарет і виробниками тютюнової продукції.
Загальна сума штрафів для всіх учасників змови склала 6,5 млрд грн. Серед них — «Брітіш Американ Тобакко Сейлз енд Маркетинг Україна» (80 млн грн).
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас