Гарантований покупець продав «зелену» електроенергію за рекордною ціною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гарантований покупець продав «зелену» електроенергію за рекордною ціною

Фондовий ринок
3167
В ході торгів на «Українській енергетичній біржі» з продажу електроенергії з відновлюваних джерел (ВДЕ) зафіксовано ціновий рекорд — 1608 грн/МВт-год.
Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті ДП «Гарантований покупець».
В ході торгів було реалізовано майже 94 тис. МВт-год електроенергії з відновлюваних джерел (ВДЕ) з періодом поставки в лютому 2021 року. Максимальна ціна окремого продукту, якій вдалося досягти завдяки конкурентній боротьбі, перевищила 1608 грн/МВт-год.
«Це найбільша сума, яку покупці електроенергії запропонували за електроенергію з ВДЕ», — йдеться в повідомленні.
За даними державного підприємства «Гарантований покупець», середньозважена ціна електроенергії в об’єднаній енергосистемі України на 27 січня становить 1606 грн/МВт-год.

Довідка Finance.ua:

  • 1 грудня 2020 року Міністерство енергетики за участю ПрАТ «НЕК «Укренерго», ДП «Гарантований покупець» і Держенергоефективності провело погоджувальну нараду щодо організації аукціонів з продажу «зеленої» електроенергії в 2021 році.
  • Зокрема, враховувалися: фактичний стан реалізації об’єктів відновлюваної енергетики, плани розвитку галузі відповідно до Енергетичної стратегії України до 2035 року і технічна здатність енергосистеми України до інтеграції нових потужностей з постачанням ВДЕ.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас