Україна не отримає широкого доступу до вакцини від COVID-19 до 2023 року — The Economist — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна не отримає широкого доступу до вакцини від COVID-19 до 2023 року — The Economist

Казна та Політика
832
Україна, в числі інших країн з низьким рівнем достатку, не отримає широкого доступу до вакцин від коронавірусу до 2023 року.
Про це йдеться в матеріалі видання The Economist.
На початку 2021 років зо три вакцини — від компаній Pfizer і BioNTech, Moderna і AstraZeneca — будуть масово застосовуватися в розвинених країнах.
Очікується, що країни, які стоять «на початку черги», включаючи Велику Британію, США і більшість країн ЄС, проведуть вакцинацію пріоритетних груп населення до кінця березня, інші багаті країни надолужать згаяне до кінця червня.
Однак, деякі інші країни із середнім доходом і більшість країн з низьким доходом будуть покладатися на механізм COVAX — ініціативу ВООЗ, спрямовану на забезпечення 6 мільярдів доз вакцини для бідніших країн.
За даними видання, перші 2 мільярди з них будуть передані в 2021 році, в основному, працівникам охорони здоров’я.
«Однак поставки COVAX можуть надходити повільно, особливо якщо затримки у виробництві і доставці в багатші країни переносять терміни доставки для бідніших країн. У цих країнах, що розвиваються, широкого охоплення вакцинацією не вдасться досягти раніше 2023 року, якщо це взагалі станеться», — йдеться в матеріалі.
За даними видання, до числа таких входять 85 країн, включно з Україною.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас