Темношкіра аболіціоністка може з'явитися на 20-доларових купюрах у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Темношкіра аболіціоністка може з'явитися на 20-доларових купюрах у США

Світ
566
Міністерство фінансів США повернулося до планів замінити на 20-доларових купюрах портрет колишнього президента Ендрю Джексона зображенням темношкірої аболіціоністки і борця проти рабства Гаррієт Табмен.
Попередній президент Дональд Трамп пригальмував просування цієї ідеї, про яку було оголошено ще в 2016 році. Відродження плану підкреслює культурний зсув, який супроводжує зміну влади у Вашингтоні з приходом Джо Байдена, відзначає Financial Times.
Таким чином, Табмен може стати першою з афроамериканців, чий портрет буде зображений на американській валюті.
“Важливо, щоб наші банкноти, наші гроші відображали історію і різноманітність нашої країни, і портрет Гаррієт Табмен безсумнівно відобразить це”, – сказав прессекретар Білого дому Джен Псакі.
Цього тижня колишня голова Федеральної резервної системи Джанет Йеллен була затверджена як новий міністр фінансів країни. Вона стала першою жінкою на цій посаді.
Під час президентства Барака Обами, коли міністром фінансів був Джек Лью, було оголошено про плани розмістити Табман на банкноті в 20 доларів. Під час виборчої кампанії 2016 року Трамп назвав цю спробу “чистою політкоректністю”. Його міністр фінансів Стівен Мнучін згодом призупинив реалізацію цього плану.
Трамп є давнім шанувальником Джексона, і за нього в Овальному кабінеті висів портрет сьомого президента США, який Байден прибрав.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас