У Криму продали "Коктебель" за 1,5 млн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Криму продали "Коктебель" за 1,5 млн доларів

Фондовий ринок
854
В окупованому Криму на аукціоні продали винний завод «Коктебель». Його викупила компанія, яка раніше орендувала його у окупаційної влади.
Відповідні дані опубліковані на офіційному російському сайті для розміщення інформації про проведення торгів.
Повідомляється, що в аукціоні брали участь дві компанії і одна фізична особа. Переможцем стало ТОВ «Завод марочних вин „Коктебель“», яке раніше орендувало майно.
Також повідомляється, що завод продали за 110 млн російських рублів, що еквівалентно 1,43 млн доларів. Лот складався з 73 нежитлових будівель, виробничих цехів та іншої нерухомості, а також земельних ділянок.
Компанія, яка перемогла на торгах, належить російському «Гатчинському спиртовому заводу» з Ленінградської області. «Коктебель» виробляє сухі, напівсухі і напівсолодкі вина, портвейни. У нього є свої виноградники на площі близько 1 тисячі гектарів.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що «Коктебель» виставили на продаж за стартовою ціною 1,36 млн доларів.
До цього Кримський винзавод «Масандра» продали майже за 73 млн доларів. В українській прокуратурі заявили, що продаж заводу на окупованій території є військовим злочином. Його викупила структура «Банку „Росія“», який пов’язують з найближчим оточенням президента Росії Володимира Путіна і з ним самим.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас