Samsung може побудувати завод за $17 млрд у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung може побудувати завод за $17 млрд у США

Фондовий ринок
352
Південнокорейська Samsung Electronics Co. може інвестувати $17 млрд в будівництво заводу з виробництва чіпів в Арізоні, Техасі або Нью-Йорку.
Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на документи та поінформовані джерела.
Компанія розглядає дві ділянки у і біля Фінікса, ще дві в Остіні і великий промисловий комплекс в окрузі Дженесі, штат Нью-Йорк, сказало одне джерело газети.
Важливим фактором у прийнятті рішення Samsung про розширення виробництва є стимули влади США, які можуть перевершити умови, пропоновані іншими країнами, і більш низькі витрати в інших регіонах.
США оцінюють можливість виділення мільярдів доларів на нарощування виробництва чіпів в країні, щоб знизити залежність від поставок з Тайваню, Китаю і Південної Кореї. Нові стимулюючі заходи були включені в оборонний бюджет, ухвалений в січні, проте вони ще повинні отримати фінансування.
Згідно з листуванням Samsung і влади Гудієра, штат Арізона, де компанія розглядає можливість будівництва заводу, на підприємстві може бути найнято до 1,9 тис. осіб, а його експлуатація може початися до жовтня 2022 року. Місцева влада пропонує низку стимулів, включаючи податкові пільги та поліпшення інфраструктури.
Влада США раніше не виділяла федеральної допомоги на будівництво заводів з випуску чіпів. Однак пандемія продемонструвала, як порушення глобальних ланцюжків поставок може призвести до перебоїв імпорту ключових компонентів для важливих технологій, і викликала інтерес США до збільшення самодостатності.
За даними минулорічної доповіді Boston Consulting Group, зростання виробництва мікросхем в Азії в останні десятиліття призвело до зниження частки США до приблизно 12%. Аналітики компанії відзначають, що для зміни цієї тенденції необхідне значне фінансування.
У 2020 році Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) оголосила, що побудує завод вартістю $12 млрд в Арізоні, і в грудні придбала земельну ділянку для реалізації проєкту.
Samsung з 1990-х рр. має підприємство з виробництва чіпів в Остіні, штат Техас. Минулого року компанія придбала там додаткову земельну ділянку. Samsung просить місцеву владу перенести дорогу біля заводу.
Обговорення стимулів для проєкту Samsung були включені до порядку денного для влади Остіна та сусіднього Тейлора.
Представники влади Техасу, Арізони, Нью-Йорка і Samsung не відповіли на запит коментарів WSJ або відмовилися коментувати інформацію про завод.
Агентство Bloomberg раніше повідомило, що Samsung може інвестувати щонайменше $10 млрд в завод в Остіні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас