Відомий продавець техніки дозволив клієнтам надавати цифрові паспорти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відомий продавець техніки дозволив клієнтам надавати цифрові паспорти

Фондовий ринок
774
Український магазин гаджетів та аксесуарів “Цитрус” розпочав прийом цифрових документів з e-сервісу державних послуг “Дія”. Компанія стала першим рітейлером техніки, де працює електронний шерінг документів. Про це в Telegram повідомив віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
Так, за допомогою цифрової копії паспорта можна оформити страховку пристрою і його сервісний супровід.
“Тепер для оформлення послуги страхування гаджета можна просто показати касиру паспорт в смартфоні. І підтвердити в додатку згоду на отримання документа”, – розповів міністр.
Нагадаємо, в Мінцифри анонсували запуск в поточному році нових проєктів і послуг в сервісі “Дія”. Йдеться про “Дія ID”, зміну місця проживання, будівельні послуги, податкові онлайн-сервіси, електронний медичний висновок та автоматичну реєстрацію бізнесу.
До того ж з 1 грудня в Україні почали діяти змінені норми, пов’язані з проведенням касових операцій банків та інкасаторських компаній. Тепер банки можуть використовувати цифровий варіант закордонного паспорта або паспорта в мобільному додатку “Дія” для ідентифікації та верифікації клієнта.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас