Продаж Промінвестбанку. Фукс розповів про «головний» актив ПІБу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продаж Промінвестбанку. Фукс розповів про «головний» актив ПІБу

Фондовий ринок
1123
Бізнесмен Павло Фукс повідомив, що у нього були плани на купівлю Промінвестбанку тільки через прострочені в ньому кредити. Сама фінустанова його не цікавила, про що неодноразово говорив першому заступнику голови НБУ Катерині Рожковій, оскільки останнє слово щодо придбання банку повинен сказати регулятор. Про це Фукс розповів в інтерв’ю Радіо НВ.
«Мені подобається займатися боргами. У мене хороша юридична команда. Я розумію, що люди брали кредити, не повертали, користувалися ситуацією в країні. А юридично все можна повернути до кожної копійки. Тим більше у тих, хто повиводив, приховав ці активи, покрав. Мене тільки це цікавило», — пояснив він.
Позов на понад € 18 млн. Суд відхилив претензії грузинського Мінрегіону до Промінвестбанку
Підприємець додав, що можливість купівлі якогось банку не розглядає, оскільки практично всі корпоративні банки в Україні починають видавати кредити власникам і відповідно закінчують.
«Банк для мене — це якщо є банк, який заробляє гроші, і то заробляє на кредитних картках, на дрібних кредитних картах, але не корпоративний банк. Тому що всі корпоративні банки закінчують практично погано. Починають власники собі брати кредити, і через це так полопалися величезна кількість банків», — підкреслив він.
Ще в 2017 році Фукс і Максим Микитась подавали в НБУ пакети документів на купівлю банку. Микитась хотів купити 25% акцій, а Фукс — 25%+1 акцію, але Нацбанк відмовив. На купівлю Промінвестбанку претендував і бізнесмен Олександр Ярославський, але також отримав відмову.
У свою чергу, як заявляла Рожкова, Фукс говорив їй про намір купити Промінвестбанк для розвитку роздрібного бізнесу, хоча в інтерв’ю ЗМІ розповідав про інтерес до проблемних активів.
Нагадаємо, в середині жовтня 2020-го стало відомо, що бізнесмен Сергій Тігіпко планує вивести Промінвестбанк з ринку і перевести його робочі активи в Таскомбанк. 12 жовтня Нацбанк отримав від Тігіпка пакет документів на опосередковане придбання фінустанови.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас