Шмигаль пояснив, як Україні стати інвестиційною гаванню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль пояснив, як Україні стати інвестиційною гаванню

Казна та Політика
736
Україна може стати інвестиційною гаванню для всього світу і одним з ключових кроків для цього є створення сприятливих умов для функціонування фондового ринку.
Про це під час засідання уряду сказав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
«Тепер зупинюсь на темі економічного розвитку та інвестицій. Я переконаний, що Україна дійсно може стати інвестиційною гаванню для усього світу. Для цього потрібно продовжувати реалізовувати значну кількість послідовних та розумних кроків в різних галузях. Я точно можу вам сказати, що одним з ключових кроків, без якого Україна не зможе стати успішною країною, це створення сприятливих умов, для функціонування фінансового ринку капіталів, або фондового ринку. Це те, що є у усіх наших успішних сусідів, та й загалом це те, що відрізняє успішні країни від неуспішних. Тому створення фондового ринку — це один із пріоритетів уряду», — сказав Шмигаль.
Він зазначив, що це означатиме додаткові фінансові інструменти для зовнішнього інвестора.
«Те, що у нас досі не було такого ринку — це велика втрата для вітчизняної економіки. Факт, який я особисто вважаю економічним злочином проти нашої держави. Тому ми послідовно працюємо, аби цю ситуацію виправити. Цієї п’ятниці за ініціативи нашого уряду розпочнуться широкі обговорення напрацювань національно-економічної стратегії до 2030 року», — додав Прем’єр-міністр.
Він зазначив, що перший круглий стіл буде присвячений темі інвестицій та ринку капіталів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас