В Україні буде створено реєстр вакцинованих від коронавірусу осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні буде створено реєстр вакцинованих від коронавірусу осіб

Казна та Політика
1009
В Україні буде створено реєстр вакцинованих від коронавірусу осіб, а також можливе запровадження електронних паспортів вакцинації.
Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький у відео на сторінці партії “Слуга народу“ у Facebook.
“Буде створений реєстр вакцинованих з дуже багатьох причин. По-перше – ми маємо знати кількість провакцинованих, і без реєстру це буде дуже важко зробити, по-друге – ми маємо відслідковувати ускладнення, які можуть виникнути після вакцинації, по-третє – міністерство розробляє можливість видачі електронних паспортів провакцинованих”, – пояснив він.
Радуцький також зазначив, що, за словами очільника МОЗ Максима Степанова, вакцинація в Україні розпочнеться на другому тижні лютого. Він також додав, що сподівається, що МОЗ провакцинує щонайменше 50% населення безкоштовно.
Нагадаємо, раніше головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко в ефірі телеканалу “Україна 24” заявив, що українцям не варто “розглядати можливість щеплення за власні кошти у приватних структурах”, оскільки Міністерство охорони здоров’я зацікавлене в безкоштовній вакцинації від COVID-19. 
Варто зазначити, що українців вакцинуватимуть препаратами, які надійдуть у рамках програми COVAX (це може бути одна з трьох вакцин: Pfizer, Moderna та AstraZeneca), а також китайської вакциною “Sinovac”, яку вже замовило МОЗ.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас