$200 тис. за посаду в Офісі Президента: спіймано афериста, який пропонував фантомні посади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

$200 тис. за посаду в Офісі Президента: спіймано афериста, який пропонував фантомні посади

Казна та Політика
430
Правоохоронці спіймали афериста, який шляхом обману пропонував працевлаштувати одну з осіб в Офіс Президента за $ 200 тис. Порушника викрило Держбюро розслідувань (ДБР) за сприяння Офісу глави держави, повідомила прес-служба ДБР. Йдеться про колишнього помічника народного депутата без уточнення імен.
«Оперативними співробітниками встановлено, що чоловік намагався заволодіти коштами потерпілого, запевнивши його в тому, що він може допомоги в працевлаштуванні в Офіс Президента. При отриманні першої частини неправомірної вигоди в сумі $ 100 тис. був затриманий в порядку ст. 208 КПК України», — йдеться в повідомленні.
Кваліфікували злочин як шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК). Тривають першочергові слідчі дії. Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру і обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Йому загрожує позбавлення волі на термін від 5 до 12 років з конфіскацією майна.
Водночас в Службі безпеки (СБУ) уточнили, що мова йде про справжнє угруповання. І не тільки — про Офісі Президента.
«Контррозвідники СБУ в рамках виконання завдань з контррозвідувального захисту органів державної влади, спільно з Державним бюро розслідувань, викрили злочинне угруповання, яке спеціалізувалося на шахрайських діях при працевлаштуванні на керівні посади», — кажуть в СБУ.
Уточнюється, що $ 200 тис. фігурант розраховував отримати за «працевлаштування» особи на посаду директора Департаменту з питань юстиції і правоохоронної діяльності Офісу глави держави.
«Правоохоронці задокументували та припинили протиправну діяльність організованої групи, учасники якої під приводом працевлаштування кандидатів на керівні посади в вищі органи влади, в тому числі в Офіс Президента і Кабмін, намагалися заволодіти коштами громадянина в особливо великому розмірі», — зазначили в СБУ.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас