BlackBerry продала Huawei 90 ключових смартфонних патентів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BlackBerry продала Huawei 90 ключових смартфонних патентів

Фондовий ринок
517
BlackBerry продала Huawei 90 ключових патентів, пов’язаних із технологією смартфонів. Згідно з повідомленнями канадських ЗМІ, більшість цих технологій стосуються безпеки смартфонів, включаючи обмін даними до групи пристроїв, запити контролю доступу на комунікаційному пристрої тощо. Умови продажу не відомі, пише root-nation.
Придбання також включає деякі патенти на основні функціональні можливості пристрою, такі як презентація тексту залежно від орієнтації телефону, отримання даних GPS для фотографій з геотегами тощо. Записи Управління патентів і товарних знаків США (USPTO) підтверджують передачу права власності на ці патенти, додається у звіті. Записи показують, що передача відбулася 23 грудня 2020 року.
Прес-секретар BlackBerry також окремо підтвердила цю новину. За її словами, це дуже мала транзакція з патентами, яка вже не має стосунку до бізнесу компанії. Звичайно, для компанії, яка десять років тому була загальновизнаною назвою у галузі смартфонів, 90 патентів просто представляли б краплю в морі.
Компанія BlackBerry є найбільшим власником патентів у Канаді, має близько 38 000 патентів. Однак колишній гігант смартфонів зараз прагне продати більшу частину своєї інтелектуальної власності в таких сферах, як мобільні миттєві повідомлення та інструменти соціальної співпраці, намагаючись переорієнтувати свій бізнес. Портфель може коштувати більше 450 мільйонів доларів, зазначають звіти.
BlackBerry, продаючи інтелектуальну власність компанії Huawei, порушив кілька питань через проблеми з безпекою для інших союзників Канади. Однак компанія заявляє, що транзакція «дозволена згідно з чинними правилами».
Повідомляється, що Huawei також придбала 18 патентів у японського постачальника автомобілів Denso минулого місяця. Китайський гігант минулого року був 24-м за величиною власником патентів у світі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас