Коли фізособам вперше подавати нову декларацію про доходи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли фізособам вперше подавати нову декларацію про доходи

Казна та Політика
6189
З 1 січня 2021 року, відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 17.12.2020 № 783, вперше оновлену декларацію необхідно подавати з 1 січня 2022 року.
Про це повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області.
Нова форма декларації об’єднана із звітом з єдиного внеску, в ній передбачено 2 нові рядки 20.1 та 20.2:
  • про суму зобов’язання з ЄСВ, яка самостійно визначена платником податку (з додатку ЄСВ 1);
  • про суму зобов’язання з ЄСВ, яка підлягає сплаті за договором про добровільну участь (з додатку ЄСВ 2) об’єднана зі звітом з єдиного внеску.
Податкова декларація про майновий стан і доходи включає 7 додатків, в тому числі додатки, в яких платники податків зможуть окремо розраховувати свої податкові зобов’язання з єдиного внеску та частини прибутку контрольованої іноземної компанії.
Зокрема, для відображення суми єдиного внеску передбачено 3 додатки:
  • додаток ЄСВ 1 — розрахунок сум нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску (подаватимуть фізичні особи — підприємці на загальній системі оподаткування, особи, які провадять незалежну професійну діяльність та члени фермерських господарств «за себе»);
  • додаток ЄСВ 2 — розрахунок сум добровільних внесків, передбачених договором про добровільну участь, які підлягають сплаті;
  • додаток ЄСВ 3 — розрахунок збільшення або зменшення сум зобов’язань з єдиного внеску за результатами проведеної документальної перевірки.
Ще один новий додаток КІК — розрахунок податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначених з частини прибутку контрольованої іноземної компанії.
Решта додатків не змінено, а саме:
  • додаток Ф1 — розрахунок податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору з доходів, отриманих від операцій з інвестиційними активами;
  • додаток Ф2 — розрахунок податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору з доходів, отриманих самозайнятою особою;
  • додаток Ф3 — розрахунок суми податку, на яку зменшуються податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб, у зв’язку з використанням права на податкову знижку.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас