Курс долара в 2021 році може зрости до 29,5 UAH/USD — КШЕ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс долара в 2021 році може зрости до 29,5 UAH/USD — КШЕ

Валюта
1629
Протягом грудня прогнози українських урядових організацій не оновлювалися, переглянули свої прогнози переважно інвестиційні компанії, зокрема ICU, Dragon Capital та Альфа-Банк.
Про це йдеться в повідомленні Київської школи економіки.
Курс гривні до долара США:
  • діапазон прогнозованих значень обмінного курсу у 2021 році 28,0−29,5 UAH/USD.
«Збільшення припливу зовнішнього капіталу, вищі ціни на експорт та все ще низький попит на імпорт може зумовити укріплення гривні в першій половині року згідно з передбаченнями окремих прогнозистів. У другому півріччі поступове розширення дефіциту платіжного балансу унаслідок збільшення попиту на імпорт створюватиме девальваційний тиск на гривню», — сказано в дослідженні Київської школи економіки.
Зростання інфляції у 2020 році (у річному вимірі) очікувалося на рівні 4,8%, однак грудневе подорожчання продовольчих товарів зумовило фактичну інфляцію на рівні 5,0%. У 2021 році очікується 6,6%.
Державний борг:
  • передбачається зниження державного боргу насамперед завдяки зростанню економіки та активнішій фіскальній політиці в результаті
    подальшого підвищення ефективності адміністрування податків, зборів і митних платежів.
«Крім того, у 2021 році за графіком ідуть значні обсяги погашень за борговими зобов’язаннями держави. Натомість деякі аналітики бачать обмежені можливості для отримання нових позик. Діапазон прогнозованих значень 57-64% ВВП», — кажуть експерти.
Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас