Виправляла паспорти і видаляла записи про право власності: одеському нотаріусу повідомили про підозру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виправляла паспорти і видаляла записи про право власності: одеському нотаріусу повідомили про підозру

Кримінал
892
Нотаріусу Одеського міського нотаріального округу Ірині Гребенюк повідомили про підозру у справі про шахрайство з нерухомістю.
Як повідомляють “Наші Гроші”, відповідна постанова була ухвалена Київським райсудом Одеси. Під час досудового розслідування було встановлено, що в місті навесні 2020 року діяло злочинне угруповання, яке займалося махінаціями з нерухомістю. Злочинці перереєстрували за підробленими документами квартири на третіх осіб, потім продавали їх.
Один з учасників угруповання запропонував нотаріусу Гребенюк за відповідну плату провести реєстрацію майна. Та, розуміючи всю відповідальність, пішла на злочин.
Слідству поки що відомо про дві квартири, якими ОЗУ заволоділо за допомогою Гребенюк. Так, в одній з них вона видалила запис про право власності на квартиру. Адвокат нотаріуса, у свою чергу, стверджує, що його підзахисна просто “помилково поставила підпис”. Квартиру попередньо оцінили в 364 тисячі гривень.
Покійні користувачі другої квартири не встигли її приватизувати, і вона належала приватній структурі. У квітні 2020 Гребенюк перереєструвала цю квартиру на інших осіб, при цьому використовувала підроблені документи і паспорт, в якому “виправила рік народження власника”. Оціночна вартість цієї квартири, за даними слідства, склала 512,6 тис. Як говорить слідство, 1 травня 2020 Гребенюк видалила записи про реєстрацію права власності і на цю квартиру.
29 грудня 2020 року нотаріусу продовжили арешт до 11 лютого 2021 року.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас