Мінфін і регулятори фінансового ринку підписали Резолюцію щодо співпраці в сфері розвитку іпотечного кредитування в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін і регулятори фінансового ринку підписали Резолюцію щодо співпраці в сфері розвитку іпотечного кредитування в Україні

Кредит&Депозит
586
Сьогодні Міністерство фінансів України, Національний банк України, Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг України та Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку України підписали Резолюцію щодо подальшої співпраці у сфері розвитку системи іпотечного кредитування в Україні.
Документ був підписаний за підсумками Міжнародної конференції „Правові засади створення системи іпотечного фінансування в Україні”, яка відбувалась 22-23 квітня 2004 року у Києві. Конференція проводилась у рамках реалізації спільного проекту Світового банку і Міністерства фінансів України з фінансування розвитку села.
У Резолюції, зокрема, говориться про необхідність створення спеціальної установи другого рівня системи іпотечного рефінансування. Діяльність такої установи може суттєво покращити прозорість ринку і ринкову дисципліну, впровадивши єдині стандарти та принципи іпотечного кредитування та забезпечивши доступ до фінансування для невеликих фінансових посередників. У документі пропонуються конкретні кроки і терміни підготовки створення установи іпотечного рефінансування другого рівня.
Також у Резолюції учасники Міжнародної конференції наголосили на необхідності всілякої підтримки та ефективної реалізації заходів, передбачених в рамках спільного проекту Світового банку та Уряду України „Фінансування розвитку села”.
За матеріалами:
Мінфін України
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас