Google за $2,1 млрд купив виробника "розумних годинників" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google за $2,1 млрд купив виробника "розумних годинників"

Фондовий ринок
1060
14 січня IT-гігант Google оголосив про завершення угоди з придбання виробника натільної електроніки Fitbit за $2,1 млрд.
Компанія Google домовилася про купівлю Fitbit ще в листопаді 2019 року, проте не могла закрити її без схвалення регуляторів.
За інформацією видання, в серпні 2020 року Єврокомісія почала вивчати угоду на предмет відповідності антимонопольним нормам і за підсумками чотиримісячного розслідування регулятор ЄС схвалив угоду.
Для цього Google взяла на себе низку додаткових зобов’язань. Зокрема, пошуковий гігант погодився не використовувати дані Fitbit, включаючи дані GPS і дані про стан здоров’я, отримані від будь-якого користувача в Європейській економічній зоні, для цільової реклами.
Крім цього, Google зобов’язалася зберегти технічні межі між своїм бізнесом і Fitbit і надати можливість заборонити обмін даними про здоров’я Fitbit з іншими сервісами Google, таким як голосовий помічник Google Assistant і карти Google Maps.
Компанія також повинна буде і далі підтримувати веб-API Fitbit і поряд з власним API Android. Цих домовленостей Google мусить дотримуватися як мінімум 10 років з можливістю відновлення “в разі необхідності”.
За словами віце-президента і глави апаратного бізнесу Google Ріка Остерлоха, угода ніяк не вплине на те, як сторонні фітнес-трекери працюють з Android, або як Fitbit взаємодіє з іншими сторонніми сервісами.
У свою чергу, генеральний директор і співзасновник Fitbit Джеймс Парк в своїй заяві зазначив, що угода з Google дозволить компанії “швидше впроваджувати інновації, надавати користувачам більший вибір і виробляти ще більш якісні продукти”. За його словами, на цей момент Fitbit продала понад 120 млн пристроїв у понад 100 країнах.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас