Fiat Chrysler об'єднався зі стартапом Archer для розробки аеротаксі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fiat Chrysler об'єднався зі стартапом Archer для розробки аеротаксі

Технології&Авто
221
Archer Aviation – один з численних стартапів, які намагаються побудувати електричні транспортні засоби з вертикальним зльотом і посадкою (eVTOL), серед Volocopter, Hyundai, Lilium і багатьох інших. Однак стартап зміцнив свою позицію, завдяки партнерству з Fiat Chrysler Automobiles.
Концерн Fiat Chrysler оголосив про співпрацю зі стартапом Archer Aviation для спільної розробки електричного аеротаксі, повідомляє Engadget.
Автовиробник забезпечить розробників доступом до передових технологій і матеріалів і поділиться своїм конструкторським досвідом. У свою чергу, Archer Aviation зможе прискорити втілення своїх планів з виробництва аеротаксі і будуватиме їх для концерну Fiat Chrysler.
За планами, електричний авіатранспорт зможе пересуватися в повітрі зі швидкістю до 240 кілометрів на годину і зможе долати до 100 кілометрів на повному заряді батарей. Концепт розробники обіцяють представити вже в цьому році, а в 2023 році почати виробництво. Принциповий дизайн апарату вже готовий – він являє собою гладку конструкцію з V-подібним хвостом і шістьма гвинтами на крилах. Однак це лише основа конструкції, яку розробники ще допрацьовують.
Fiat Chrysler об'єднався зі стартапом Archer для розробки аеротаксі
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас