CEO Moneyveo підвела підсумки 2020 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

CEO Moneyveo підвела підсумки 2020 року

Особисті фінанси
13
CEO Moneyveo Альона Андронікова розповіла про те, як компанія трансформувала, адаптувала і вдосконалила свою діяльність в 2020 році.
«Пандемія COVID-19 змінила весь сценарій розвитку галузі як в Україні, так і в усьому світі. Бізнес зіткнувся з безліччю викликів. З одного боку, відчутно зросла кількість звернень за онлайн-кредитами. Але з іншого — компаніям довелося переглянути скорингові моделі (процедури оцінки платоспроможності позичальника) і знизити обсяги кредитування, щоб зменшити ймовірність неповернення коштів. До того ж в 2020 році відбулися серйозні зміни в законодавстві, що регулює діяльність МФО. Частково ці зміни були викликані пандемією, але в основному їх спровокував стрімкий розвиток ринку і фінтех-галузі», — ділиться Альона Андронікова.
Досягнення Moneyveo в 2020
- Компанія вийшла на ринок Азії, запустивши у віддаленому режимі бізнес у В’єтнамі. З перших днів і до сьогодні робота сервісу показує успішні результати.
- Ми вивели на український ринок новий технологічний продукт Veomini. – Він доступний тільки на смартфоні і розрахований на молоду аудиторію. Сервіс дозволяє покривати невеликі потреби. Для авторизації в додатку використовуються Face/Touch ID. Наразі ми освоюємо технологію зчитування карт в телефонах з NFC — для автоматизованого введення даних.
- Moneyveo продовжила розвивати продукт Comfort, що дозволяє брати великі суми на тривалі періоди. З ним можна отримати до 30 000 грн, а повернути кошти потрібно протягом 126 днів. Для нових клієнтів діє акція, де перші 42 дні проценти по кредиту не нараховуються. Для постійних клієнтів доступна знижена ставка — 0,65% на день.
- Ми пишаємося нашою скоринговою моделлю, яка побудована на технологіях штучного інтелекту та машинного навчання. Завдяки їй у 2020 році ми змогли поліпшити динаміку повернення кредитних коштів. А різниця між прогнозним рівнем проблемних заборгованостей і фактичним значенням склала менше 0.5%.
Які трансформації відбулися всередині компанії?
- З середини березня 99% колективу перейшли на віддалену роботу. Оскільки до карантину співробітники Moneyveo могли працювати по кілька днів на місяць дистанційно, цей перехід відбувся без втрати продуктивності.
- Коли карантин послабили, ми реалізували проєкт Sharing Desk — для виходу в офіс попередньо бронюється місце через корпоративну онлайн-систему. А в разі віддаленої роботи, зберігання даних в хмарі, шифрування інформації і двофакторна аутентифікація забезпечують необхідний рівень інформаційної безпеки.
- Для кожного співробітника було посилено онлайн-навчання через нашу Академію бізнес-освіти Education Lab. А в кінці 2020 року ми запустили перший зовнішній курс.
- Moneyveo ввела гнучку систему заохочень — «Кафетерій бенефітів». Це перелік плюшек (страховка, навчання, спорт, подорожі та інше) на вибір співробітників, які компанія оплачує щоквартально.
КСВ-проєкти У 2020 році
- Moneyveo закупила для лікарень апарати ШВЛ та медичні щитки. Спільно з компанією МСК ми запровадили програму страхування від COVID-19 для наших клієнтів та їхніх сімей.
- Співробітники компанії читали лекції студентам Києво-Могилянської академії. Ми приєдналися до освітнього онлайн-курсу для українських бійців від Київської школи економіки. Разом з Міністерством цифрової трансформації України Moneyveo запустила освітні серіали «Кіберняня» і «Переведення бізнес-процесів в онлайн». Вони базуються на практичних кейсах компанії.
- Ми продовжили надавати допомогу Регіональному центру радіоелектронної розвідки «Північ», відправивши оргтехніку українським військовим. Ми виділяли гроші на лікування воїнів АТО/ООС в Центрі реабілітації при Інституті медицини праці ім. Кундієва.
- На постійній основі Moneyveo фінансує будівництво центру «Дача» для проживання онкохворих дітей в період лікування.
- І наостанок відзначимо, що у 2020 році наша плідна робота мала ряд підтверджень у вигляді премій і нагород. Серед них: «Лідер року», «Найкращий сервіс онлайн-кредитування в Україні» за версією PaySpace Magazine Awards, «Вибір року», «Бренд року», «Зірка якості», Best marketing teams у конкурсі Effie Awards Ukraine та ін.
У 2020 році Moneyveo зробила багато. І на 2021 рік ми поставили ще більше цілей!
За матеріалами: Moneyveo
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас